Yläluomileikkaus tekee katseesta virkeän

Yläluomileikkaus on tehokas tapa korjata raskaista yläluomista johtuvia haittoja. Sen tavoitteena on luonnollinen kosmeettinen lopputulos. Toimenpiteessä poistetaan ylimääräiset ihopoimut ja ihonalaiskudoksen rasvaa sekä tarvittaessa nostetaan laskeutunutta kulmakaaren tasoa. Fraktionaalisella hiilidioksidilaserhoidolla (CO2) voidaan lisäksi kiinteyttää silmänympärysalueen ihoa ja tasoittaa häiritseviä juonteita ja ihopoimuja. Leikkaus tehdään polikliinisesti paikallispuudutuksessa silmäluomen iholle ja ihonalaiskudokseen.

VARAA AIKA

Yläluomien leikkaus on hienovarainen toimenpide

Leikkaushaava tulee yläluomen luomipoimuun ja se suljetaan erittäin ohuella jatkuvalla langalla. Ihoviillossa käytän edistyksellistä CO2-laseria tai radiofrekvenssiveistä, jotta kudosvaurio on mahdollisimman vähäinen ja yläluomileikkauksesta parantuminen on nopeaa. Yläluomileikkaukseen varataan aikaa 1,5 tuntia.

Leikkauksen jälkeen silmäluomille asetetaan kylmäpainepakkaus noin tunnin ajaksi ja levätään puoli-istuvassa asennossa. Kotihoito-ohjeet käydään yhdessä lepäämön sairaanhoitajan kanssa läpi ennen kotiin lähtöä. Aurinkolasit ja saattaja ovat suositeltavat kotiutuessa.

Valmistautuminen etukäteen kannattaa

Kun yläluomileikkaus tulee ajankohtaiseksi, siihen kannattaa valmistautua etukäteen. Näin lopputulos on paras mahdollinen ja paraneminen nopeaa. Silmäluomien tulehdukset, haavaumat ja ihottumat on hoidettava etukäteen, jotta leikkaushaavat paranevat hyvin. Pakastimeen on hyvä laittaa 2 reilunkokoista kylmägeelipakkausta (ei silmäluomien kokoisia maskeja!) valmiiksi. Kirurginen lymfahoito ennen ja jälkeen leikkauksen nopeuttaa mustelmien ja turvotuksen poistumista leikkaustyypistä riippuen 3-6 päivää. Jotta lymfahoidosta saa parhaan hyödyn, kannattaa se suunnitella jo leikkausajan varaamisen yhteydessä.

Leikkausarviokäynnillä annan ohjeet tauotettavista lääkkeistä ja ravintoainevalmisteista.

Yläluomileikkaus – jälkihoito

Yläluomileikkauksen jälkihoidon merkitystä ei voi liikaa korostaa. Kirjalliset ohjeet jälkihoidosta annan leikkausarviokäynnillä. Voit lukea ja tulostaa  myös leikkaukseen valmistautumisohjeet sekä jälkihoito-ohjeet täältä. Jälkihoito-ohjeiden noudattaminen edistää yläluomileikkauksesta toipumista merkittävästi.

Ompeleet poistetaan klinikallamme 5-7 päivän kuluttua leikkauksesta. Sairausloman tarve on 1-2 viikkoa. Maksuton jälkitarkastus sovitaan 2-4 kuukauden päähän leikkauksesta, jolloin toivon näkeväni jokaisen leikkauspotilaani. Hyvä hoitovaste ja potilastyytyväisyys ovat minulle ensiarvoisen tärkeitä asioita.

Voit varata ajan silmäluomileikkausarvioon soittamalla ma-pe p. 0400 150 826 tai sähköisesti etusivumme oikeasta laidasta kohdasta Ajanvaraus.  Leikkauksen kustannuksista löydät tiedot hinnastostamme.