Leikkaustekniikka

Teen silmäluomien leikkaukset käyttäen hiilidioksidilaseria (CO2).

Hiilidioksidilaser on uusin silmäluomien leikkaushoidossa käytettävä tekniikka. Ihoviilto ja ylimääräisen kudoksen poisto tehdään lasersäteen avulla kudokseen koskematta. Käyttämäni CO2-laserlaitteen energiapulssi tuotetaan digitaalisesti ja erittäin nopeasti, jolloin lämpövaikutusta ympäröivään kudokseen tapahtuu mahdollisimman vähän. Lasersäteen piirtolinja on tarkka ja hellävarainen kudokselle. Lasertekniikka mahdollistaa myös ns. veitsettömän alaluomileikkauksen. Tällöin rasvan poisto tehdään alaluomen sisäpinnan kautta ilman ihoviiltoa, jonka jälkeen alaluomen iho kiinteytetään fraktionaalisella CO2-laserkäsittelyllä. Toipuminen laserilla tehtävästä silmäluomileikkauksesta on nopeampaa, koska kudokset vaativat leikkauksessa vähemmän käsittelyä.

Radiofrekvenssiveitsi eli korkeataajuusveitsi on perinteisempi leikkaustekniikka, jossa energiavaikutusta kudokseen voidaan säädellä valitsemalla käsikappaleeseen haluttuja kärkiä. Ihoviiltoon voidaan käyttää ohutta neulamaista tai siimamaista kärkeä ja ihonalaiskudokseen  tylpempiä kärkiä. Vuotokontrolli radiofrekvenssiveitsellä on parempi kuin tavallisella mekaanisesti leikkaavalla veitsellä, mutta heikompi kuin CO2-laserilla.

Leikkausarviokäynnillä keskustelen potilaani kanssa eri leikkaustekniikoista. Jos potilaallani on mustelmaherkkyys tai tavanomaista korkeampi vuotoriski esim. hänen käyttämänsä verenkiertohäiriölääkityksen tai verenohennuslääkityksen vuoksi, suosittelen laserin käyttöä. Jos potilaani toivoo, että toimenpiteestä toipumispäiviä ja esim. työstä poissaolopäiviä olisi mahdollisimman vähän, on laser myös siinä tapauksessa tarkoituksenmukaisempi valinta. Viime kädessä potilas kuitenkin itse päättää, millä tekniikalla toimenpide tehdään.