CO2-laserhoidot

Kasvojen CO2-laserhoidot

Tehokkain kasvojen kiinteytyshoito, jolla voidaan hoitaa myös herkkää silmänympärysihoa, on fraktioitu hiilidioksidi-laserhoito (CO2). Hoidossa fraktioitu lasersäde kohdennetaan täsmällisesti siihen ihokerrokseen, jossa ongelma sijaitsee. Laserimme edustaa uusinta laitesukupolvea, joka on hellävarainen kudokselle ja mahdollistaa nopean toipumisen.

Ryppyjen ja juonteiden hoidossa lasersäde käynnistää kollageenin uudismuodostuksen. Hoidon lopputuloksena iho on sileämpi ja kiinteämpi. Pigmenttihäiriöissä laserhoito tasoittaa ja normalisoi ihon väriä. Iholla olevia arpia (esim. aknen aiheuttamia) voidaan häivyttää sekä suurentuneita ihohuokosia pienentää laserhoidolla. CO2-laserhoito voidaan tehdä klinikallamme joko itsenäisenä hoitona tai silmäluomileikkauksen yhteydessä täydentävänä hoitona. Arviokäynnillä kartoitetaan tilanne ja tehdään hoitosuunnitelma yhdessä potilaan kanssa. Toipumisaika on 1-3 viikkoa riippuen hoidetun ihoalueen laajuudesta ja valitusta laserenergian tehosta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi ihon valmistava hoito ja huolellinen jälkihoito ovat keskeisiä. Ihon auringolta suojaus on tärkeää ennen ja jälkeen laserhoidon.

Laserhoitoon valmistautuminen

Laserhoitoon tultaessa kasvojen ihon on oltava terve, päivettymätön ja hyvin kosteutettu. Laserhoitoon valmistavassa kasvohoidossa kuoritaan kuiva ihon pintasolukko hellävaraisesti pois noin 2-4- viikkoa ennen laserhoitoa. Suosittelemme valmistavan kasvohoidon tekemistä kosmetologimme toimesta, jotta ihoa ei vaurioiteta, vaan valitaan oikea ihotyypin ja myös ihoalueen mukainen hoito. Sen jälkeen ihoa kosteutetaan tehokkaasti ja suojataan auringolta kotihoitotuotteilla laserhoitoon saakka. Olemme valinneet täsmätuotteet valmistautumiseen ja jälkihoitoon. Ihoa kuorivia hoitoja tai hoitotuotteita ( esim. retinolivoiteita) ei suositella laserhoitoa edeltävien viikkojen aikana.

Laserhoito

Toimenpiteeseen tullaan koko kasvot ilman meikkiä. Ennen toimenpidettä otetaan kuvadokumentit hoitovasteen seurantaa varten. Käsiteltävälle ihoalueelle levitetään pintapuudutevoide 49-60 min ajaksi. Silmät ovat suojattuna toimenpiteen ajan. Laserhoito tuntuu lievänä nipistelynä. Hoidon kesto on 5-15 min riippuen hoidettavan ihoalueen laajuudesta. Lopuksi levitetään antbioottivoide jatarvittaessa viilentävä naamio hoidetulle ihoalueelle.

Jälkihoito

Jälkihoidossa noudatetaan hyvää käsihygieniaa. Paranemisvaiheen kontrollit sovitaan toimenpidepäivänä.

Hoitopäivänä laserkäsittelyn jälkeen iho voi tuntua aralta ja kuumottavalta noin vuorokauden ajan. Särkylääkettä voi ottaa tarvittaessa. Ennen nukkumaan menoa iholle levitetään antibioottivoidetta. Iholla voi olla punoitusta ja turvotusta 3-5 päivän ajan.

Hoidon jälkeisenä aamuna aloitetaan kasvojen suihkuttelu runsaalla vedellä 3 kertaa päivässä. Jokaisen suihkuttelun jälkeen levitetään hoitoalueelle antibioottivoide ja sen jälkeen hoitoseerumi. Hoidon jälkeisinä päivinä iholle muodostuu ohutta rupea.

Päivinä 2. – 10. hoidon jälkeen suihkuttelua ja hoitoseerumin laittoa jatketaan 3x/vrk niin kauan, kunnes kaikki ruvet ovat läheteen ( noin 5-8 päivän kuluessa). Rupea ei saa hangata, mutta puhtaalla pumpulipuikolla voi kevyesti pyöritellä irtoamassa olevat ruvet pois.

Rupien irrottua aloitetaan kosteuttavan kasvovoiteen sekä aurinkosuojavoiteen (SK 50) käyttö. Iho voi olla hennon punoittava 2-4 viikon ajan. Meikkivoiteella voi tätä halutessaan peittää.

Laserhoidon jälkeisen kasvohoidon tarkoitus on tehokkaasti kosteuttaa kasvojen uusiutuvaa ihoa, poistaa mahdollinen kuivuus ja kireys ja optimoida hoidon lopputulos. Ihon suojaus auringolta on erittäin tärkeää laserhoidon jälkeisen 6kk ajan. Ensimmäisen 2kk ajan auringonsuojavoiteen suojakertoimen on oltava SK 50, seuraavien 4kk ajan vähintää SK 35.

Riskit

Ihon tulehdukset vältetään hyvällä käsihygienialla. Jos iholla on ennestään taipumus keloidiarpiin, ei laserhoitoa suositella. Jos auringolta suojauksesta ei huolehdita, laserhoidettu ihoalue saattaa tummua eli pigmentoitua.

Lopputulos

Maksuton lääkärin jälkitarkastus on 3-4kk kuluttua laserhoidosta. Tällöin otetaan jälkikuvat ja avioidaan hoitovaste. Pinnallisten ja vähäisten ihojuonteiden ja pigmenttimuutosten hoidossa riittää yleensä yksi laserhoitokerta. Jos juonteet ovat syvempiä, pigmenttimuutokset tummempia tai arvet paksuja tai jo pitkään iholla olleita, tarvitaan useampia hoitokertoja. Jatkosuunnitelma tehdään aina potilaan kanssa yhdessö arvioiden. Laserhoidon lopputuloksen pysyvyys on noin 2-5 vuotta. Siihen vaikuttavat potilaan ikä, elintavat, päivittäinen ihon hoito ja auringolta suojaus.