Alaluomileikkaus piristää katsetta ja edistää silmien terveyttä

Alaluomileikkaus on tehokas keino piristää katsetta tasoittamalla alaluomelle muodostuvia ihopoimuja ja silmäpusseja. Alaluomien leikkaus piristää ja nuorentaa tehokkaasti katsetta, sekä edistää myös merkittävästi silmien terveyttä.

VARAA AIKA

Milloin alaluomien leikkaus on tarpeellista?

Alaluomien leikkaus voi tulla tarpeelliseksi useimmiten ikääntymisen myötä, mutta toisilla geneettisistä syistä jo aiemmin. Ikääntymisen myötä silmää ympäröivät lihakset sekä iho veltostuvat, mikä aiheuttaa esimerkiksi ihon roikkumista ja ihonalaisen rasvan kerääntymistä alaluomelle. Nämä aiheuttavat ensisijaisesti muutoksia kasvojen ulkonäössä, mutta myös silmien terveydentilassa.

Alaluomen tukikudosten löystyminen voi johtaa alaluomen reunan kääntymiseen sisään- tai ulospäin. Sisäänpäin kääntyessä alaluomen reuna alkaa hankaamaan silmän pintaa, mikä voi pahimmillaan johtaa jopa haavaumiin ja tulehdukseen. Ulospäin kääntynyt reuna puolestaan häiritsee kyynelnesteen poistumista ja voi jopa tukkia silmän kyynelpisteen, sekä myöskin johtaa tulehdukseen.

Vaikka alaluomen leikkaus onkin virallisesti esteettinen, eikä täten oikeuta esimerkiksi sairaslomaan tai Kelan korvauksiin, sillä on myös merkittävä positiivinen vaikutus silmien terveyteen.

Alaluomileikkaus voidaan toteuttaa pelkästään esteettisistä syistä katseen piristämiseksi. Alaluomileikkausta kannattaa kuitenkin harkita vakavasti viimeistään, mikäli pullistuneiden tai löystyneiden alaluomien seurauksena on alkanut ilmetä silmien ärsytystä.

Miten alaluomien leikkaus tapahtuu?

Alaluomileikkauksessa alaluomen ylimääräistä, roikkuvaa ihoa poistetaan sekä kiristetään siten, että luomireunan asento normalisoituu. Lisäksi alaluomien pullistumista aiheuttavaa ihonalaista rasvaa voidaan poistaa tai tasoittaa. Leikkaushaava tulee vaakatasoon ripsirivistön alle koko alaluomen mittaisena ja se suljetaan ohuella, jatkuvalla ompeleella.

Alaluomileikkaus toteutetaan useimmiten paikallispuudutuksessa, jonka lisäksi voidaan antaa myös esilääkitystä ja kipulääkitystä. Leikkauksen jälkeen potilaan on levättävä puoli-istuvassa asennossa, kylmäainepakkaukset silmäluomilla vähintään tunnin ajan. Tämän jälkeen potilas voi kotiutua vointinsa mukaan.

Leikkaustekniikka

Toteutamme silmäluomien leikkaukset käyttäen joko hiilidioksidilaseria (CO2) tai radiofrekvenssiveistä (RF).

Hiilidioksidilaser on uusin silmäluomien leikkaushoidossa käytettävä tekniikka, jossa ihoviilto ja ylimääräisen kudoksen poisto tehdään lasersäteen avulla kudokseen koskematta. Toipuminen laserleikkauksesta on nopeampaa, koska kudokset vaativat leikkauksessa vähemmän käsittelyä.

Radiofrekvenssiveitsi eli korkeataajuusveitsi on perinteisempi leikkaustekniikka. Ihoviiltoon voidaan käyttää ohutta neulamaista tai siimamaista kärkeä ja ihonalaiskudokseen tylpempiä kärkiä.

Leikkausarviokäynnillä keskustelemme potilaan kanssa eri leikkaustekniikoista ja valitsemme juuri hänelle sopivan tekniikan parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Lue lisää leikkaustekniikoista

Leikkaukseen valmistautuminen ja siitä toipuminen

Leikkaussuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti, jonka vuoksi toivomme tapaavamme potilaat aina ensin leikkausarviokäynnillä. Käynnillä käymme läpi potilaan perussairauden, lääkitykset ja mahdolliset allergiat, sekä keskustelemme sopivasta leikkaustekniikasta. Leikkausarviokäynniltä saat toimenpidehinnan annetaan kirjallisena. Jos toimenpiteelle on lääketieteellinen peruste, siitä voi saada Kela-korvauksen.

Suosittelemme varautumaan 1-2 viikon toipumisaikaan leikkauksen jälkeen. Lisäksi silmät on syytä suojata voimakkaalta auringonvalolta 6 kuukautta leikkauksen jälkeen.

Ennen leikkausta

Tietyt lääkkeet on tauotettava; annamme tästä ohjeistuksen arviokäynnillä
Silmäluomien tulehdukset, haavat ja ihottumat on hoidettava pois
Kotiin on hyvä hankkia kylmägeelipakkaus, joka kannattaa laittaa valmiiksi pakastimeen viilenemään
Leikkaukseen on tultava ilman meikkiä, ripsienpidennyksiä ja kookkaita korvakoruja

Leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen on vältettävä silmien siristelyä, joten kotiinlähtöön kannattaa varautua aurinkolasein
Silmiä hoidetaan kylmäpainehoidolla leikkauspäivänä ja kaksi päivää sen jälkeen
Ompeleet poistetaan 5-7 päivää leikkauksen jälkeen

Tarkemmat ohjeet leikkaukseen valmistautumiseen ja jälkihoitoon saat leikkausarviokäynnin yhteydessä, mutta halutessasi voit tutustua potilasohjeeseen myös täällä.

Kysyttävää?

Harkitsetko alaluomileikkausta? Heräsikö sinulla kysymyksiä leikkaukseen liittyen?

Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoa silmäluomien leikkauksesta. Tiimimme vastaa mielellään kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja kertoo lisää alaluomileikkauksesta.

Ota yhteyttä

Alaluomileikkauksen hinta

Alaluomileikkauksen hinta riippuu leikkauksen laajuudesta ja siitä, käsitelläänkö vain yksi vai molemmat silmät. Muistathan, että mikäli leikkaukselle on lääketieteellinen peruste, voit myös saada Kela-korvauksen.

Alaluomileikkaus (molemminpuolinen) alkaen 1 556 € (alv. 24%)

Tutustu hinnastoon